Nissan Almera
 (3.2/5)
owner rating
from RM 913.74 /month
from RM 68,500.00 to RM 82,000.00
Find Nissan Almera Dealers
see all generations

Generation N17 Facelift (2015-Present)

Looking to buy a new Nissan Almera in Malaysia? Research Nissan Almera car prices, specs, safety, reviews & ratings at CarBase.my. You can also compare the Nissan Almera against its rivals in Malaysia.

RM 913.74 /month
RM 68,500.00 car price Compare
1.5L
Conventional Automatic
RM 963.10 /month
RM 72,200.00 car price Compare
1.5L
Conventional Automatic
RM 1,093.82 /month
RM 82,000.00 car price Compare
See More (69)
Exterior Images
See More (33)
Interior Images

Latest Owner Review

Date Reviewed
12 January 2018
Performance
Handling
Comfort
Safety
Space
Value
muhammad
1.5L E AT (2014)
Bought used, Owned for 1 Year
Fuel Economy: 7.5 km/litre (13.3 L/100 km), RON95, Mileage: 8,000 km/month
    Nah review jujur dari aku..
    harga sangat berbaloi..value for money..
    ruang memang luas..dapnyeee..
    minyak ok la..puas hati..
    bodykit nismo kt luar awesome bro..~
    sesuai sebagai family car, mmg ok sngt. + byk cup holder geng.
    pintu blkg sedap melekap cantik..slow n steady..yg depan kne kuat ckit la.
    bonet besar..terbaik..boleh tido kalo ko nak..kehkeh..
    bunyi amaran, kunci tak boleh cabut kalau lampu kereta tak dimatikan bila mati enjin. nie bagus.
    suspension ok..bumper rilex jer hadap..tp jgn la bwk laju g sondol mmg ler..
    daylight muahmuahh cikitt..terbaik..
    radio mcm bodoh..tak pernah clear siaran..kejap2 sumbang, frekuansi tak stabil..Seriusly, radio proton 5 stars woo frekuansi mmg stabil..kalau aku bawak almera terpaksa bukak lagu usb psl radio cap sampah tp speaker ok..pls la bg radio yg bagus..!
    Power kurang..kdg2 tekan pedal pickup lambat sampai, kdg2 tekan pedal nk speed mse kereta tgh bergerak smpai lebam la pick up tak sampai2..hahaha..
    first time beli bwk jln malam2 lampu suluh bawah..~ maki sebakul jgk la aku mase tu..dah adjust pn sme jgk lampu tak sama rata smpai skng..frust menonggeng bro..~
    bila on aircond je ade bunyi pelik mcm katak mengerang pn ade..huhu
    lebih 130km speed rase mcm kureng ckit pn ade..tapi still bleh henjut smpai 160km-170km..
    corner kena hati2..tak brape smooth..mcm melayang jer..
    dashboard biase2 sngt, mcm hodoh pn ade..lain mcm selera jurutera nissan nie..hahaha
To improve
Perlu tukar radio sampah tu..nk dengar pun sakit telinga.
Power mau kasi sengat ckit.
Airbag 2 je ke..? LOL. ( jrg jmpe kereta kedekot airbag tau, safety first laa )
Kembalikan semula lampu reverse yang menyala kiri kanan tu. (reverse sblh je) tak pyh fog lamp pn xpe.
Interior mau cantik ckit la..simple sangat.
Lampu belakang tu ha, bagi la nampak mcm kereta keluaran zaman moden ckittt..
2.0 @ 1.8 engine please..........
At least bagi la 16' rims.

**kalau nk recommend tu boleh la..tapi kalo nk paksa beli tu 50-50 la..hahaha..utk family @ org lama mmg berbaloi..org bujang yg nak main kete cari yg power ckit la der lambo ke, kuda meroh ke..hihi
Yes, I would recommend this car

Nissan Almera's Competitors